Sikeres közösségi szolgálat, pozitív tapasztalatok

 

2015 januárjában indult el a Mosonmagyaróvári Tanoda program, ami a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület kiemelt projektje volt ebben az évben. A projekt 2015 január 1-től október 31-éig tartott.

A Mosonmagyaróvári Tanoda munkájában közel a kezdetektől fogva részt vettek a Kossuth Lajos Gimnázium közösségi szolgálatot teljesítő diákjai. Fő feladatuk a gyerekek foglalkoztatása, felügyelete volt, amit kitűnően elláttak a program során, ezzel részben tehermentesítve a tanoda felzárkóztatást végző pedagógus munkatársait. Ezen felül a tanulók korrepetálásában, a feladatok gyakoroltatásában is kivették a részüket.

A tapasztalatok alapján nagyon jól megtalálták a tanoda tanulóival a közös hangot, önállóan foglalkoztak velük. Emellett ők is megtalálták a számításukat az intézményben.

A program eredményeképpen a közösségi szolgálatot teljesítő diákok közelebb kerültek hátrányos helyzetű kortársaikhoz, jó kapcsolat alakult ki közöttük. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy voltak köztük többen is, akik a szükséges óraszám ledolgozása után is alkalmanként önkéntesként visszajöttek segíteni, aminek nagyon örültünk.

Öt közösségi szolgálatot teljesítő tanuló fogadását tudtuk biztosítani, mindannyian ledolgozták a közösségi szolgálat teljesítéséhez szükséges óraszámot.

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósult meg. A diákokkal való munkában nagy segítség a MOL és az Új Európa Alapítvány által kezelt KÖSZ! pályázaton való eredményes részvétel, aminek keretében 100.000 Ft támogatást kapott a Kulturális Egyesület. Ebből az összegből a projekt működéséhez szükséges különböző író és taneszközöket vásárolt a szervezet.

A pozitív tapasztalatok alapján, amennyiben lesz igény a közösségi szolgálatra, a következő KÖSZ! pályázaton is indulni szeretne a Kulturális Egyesület.


                  
Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting