Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület
Misszió: a kulturális értékek képviselete
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta utca 14.

(96) 217 388

Idén kilencedik alkalommal lesz VOLUTA Mosonmagyaróváron a Mosoni-Dunán, 2015. június 25-28-a között. A VOLUTA Nemzetközi Vízikarnevál Mosonmagyaróvár és a térség egyik legnagyobb turisztikai vonzerővel rendelkező programja. Mára már a város egyik hivatalos fesztiválja, így idén szervezésében a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület mellett a Flesch Károly Nonprofit Kft és a Városüzemeltető Kft. is együttműködik.

 

A versenykiírás és a nevezési lapok már elérhetőek a www.voluta.hu honlapon, a legelszántabb csapatok pedig már meg is kezdték az edzéseket. A felkészülés, és maga a négynapos fesztivál, verseny évek óta bizonyítottan jó alkalom és lehetőség a közösségépítésre. A szervezők most várnak minden lelkes baráti társaságot, települést, vállalkozást és intézményt, hogy jelentkezzenek a kellemes időtöltést és sportolási lehetőséget kínáló sárkányhajó versenyre. Idén a szokásos megmérettetések és koncertek mellett közel harminc sportág és játszóházak is várják a vendégeket. A hagyományokhoz híven pedig ebben az évben is lesz egy nulladik napja a Karneválnak, mely kifejezetten a fiatal generáció számára kínál szórakozást, az I Love MóvArt Fesztivál.

Újdonság az idei programok között, hogy a Városi Sport és Egészségnap is itt kap majd helyet és szerepet június 27-én. Az elmúlt évekhez hasonlóan nagyszabású bemutatók és programok várják az érdeklődőket, a városközpont helyett, most a Mosoni-Duna partján. A színpadokon több mint harminc mozgásforma és sport produkció mutatkozik be. A fellépéseken kívül az érdeklődők beszélgethetnek és életmód-, sportolási tanácsokat kérhetnek a szakemberektől. Délelőtt kilenc órától este hét óráig ugrálóvárak, mobil kalandpark, felfújható játékok, játékos vetélkedők és játszóház várják a gyerekeket, családokat. Ott lesz a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont és a FIÓK Ifjúsági Klub is. Ismerkedhetnek az atlétikával, az evezős és kerékpáros sportokkal. Megjelenik többek között a kung-fu, a csikung, a breaktánc, a tenisz, a krav-maga, az aviva, a karate, a hastánc, a filippino harcművészet, a karate, a judo, a fit-ball, a pilates, a lovarda, az íjászat, a capoeira és a jóga. Természetesen a tánc különböző műfajait is felfedezhetik és kipróbálhatják vendégeink. Egész nap testösszetétel vizsgálat várja a látogatókat.

A négynapos karnevál színpadi programjának szuperprodukciója az élő R-GO nagykoncert szombaton este kilenc órától. A zenés szórakozás már 26-án este elkezdődik, 18 órától lép fel a Countrybute, majd őket az Ütőegyüttes követi táncosok kíséretében. Este 20 órától pénteken a színpadon Nagy Karolin, Mihály Gergő és Jambrik Benedek  koncertje lesz, és aznap a két sztárvendég a Happy Gang és a Fiesta. Az éjszakát a Hen House Band koncertje zárja.

A szombati napon délelőtt és este is fellép az Ütőegyüttes, este 19 órától várható a kisszínpadon a sárkányhajó versenyek eredményhirdetése. Ezt követi az élő R-GO nagykoncert. Este 22 óra 30 perckor várható a Szent Iván éji tűzgyújtás. A programsorozatot a Koktél zenekar koncertje zárja.

Digitális Jólét Pont

DJP program pont

Mosonmagyaróvári Tanoda

sz2020 ESZA h190